وبلاگ دکتر مهدی زارع

مکانی برای تبادل نظر و اتاق فکر دکتر مهدی زارع و دوستان...

My Photo
Name:
Location: Tehran, Tehran, Iran

Friday, June 17, 2005

آقای بوش! فضولی موقوف! در مسائل ما دخالت نکنید

دیروز جرج بوش درموردانتخابات ایران بیانیه داد و نکاتی در موردکیفیت غیردموکراتیک انتخابات و نظام و... و خلاصه تشویق به تحریم و اینکه مردم ایران این روند را قبول ندارند، بیان نمود. برایم بسیار جالب بودکه متن کامل بیانیه بوش را از رادیو فردابشنوم، تاکید می کنم رادیو فرداتا بدانید که متن آن راکامل شنیده ام، چون رادیو فردا رادیو رسمی دولت آمریکاست. آقای بوش به عنوان قیم جهان در مورد تمام مسائل تمام کشورهای جهان اظهار نظر میکند! البته من جهان وطن نیستم و قیم مردم دیگر کشورها هم نیستم. ولی من به عنوان یک شهروند ایرانی از طرف خودم حرف می زنم.
آقای بوش! ما ملت ایران قبل از تمام ملل خاورمیانه آغازگر روند دموکراسی در منطقه بودیم. در امسال ما در آستانه صدمین سالگرد انقلاب بزرگ مشروطیت هستیم. مردم ایران براساس نظر اصلاح گران بزرگی مثل ملک المتکلمین، جهانگیر خان صور اسرافیل، علی موسیو، ثقت الاسلام تبریزی و علامه نائینی و سرداران بزرگی مثل ستارخان بپاخواستند. مراجع بزرگ شیعه در آنزمان این حرکت را تایید کردند و پیروزی در مقابل استبداد نصیب ملت ایران شد. البته ملت ایران در تکمیل روند دموکراسی در آن مقطع ناکام ماند ولی حداقل در گام اول مجلس شورا ملی به عنوان یک سنت در ایران آغاز به کار کرد. پس از سقوط رضا شاه –حدود سی و پنج سال پس از مشروطه – با سرکار آمدن پسرش و برقراری مجدد دولتهای دموکرات و نسبتا آزاد در ایران روند دموکراسی دوباره به مدت حدود دوازده سال برقرار شد. این مسیر با سرنگونی دولت قانونی و دموکرات شادروان دکتر محمد مصدق با یک کودتای آمریکائی -انگلیسی و البته با سازماندهی و حمایت طرفداران استبداد در ایران دوباره متوقف شد. بیست و پنج سال بعد در انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی مجددا ملت ایران دوباره موفق به برقراری دموکراسی ایرانی و البته این بار نه در قالب نظام شاهنشاهی بلکه در قالب نظام جمهوری اسلامی شد. این بار- از حدود بیست و شش سال قبل- دوباره انتخابات در ایران برقرار گردید.
آقای بوش! مردم ایران درحال طی کردن مسیر دموکراسی بر اساس تجربه و فرهنگ خویش است. بهترین راه برای تحکیم دموکراسی در هر کشور نیز امکان دادن به مردم آن کشور برای انجام این تجربه است.
آقای بوش! انتخابات ما هر مشکلی داشته باشد تجربه ایرانی است و ما در حال طی کردن این تجربه هستیم.
آقای بوش! نحوه و میزان دموکراسی خواهی و آزادی خواهی دولت آمریکا برای ایران – به ویژه دولت های جمهوری خواه در آمریکا- از دخالت مستقیم در سرنگونی دولت قانونی دکتر مصدق و سپس نحوه رفتار با رژیم شاه در ایران تا موضع گیری رسانه های آمریکا – به ویژه رادیو آمریکا و سی.ان.ان. – در انتخابات اخیر مشخص است. تبلیغات سنگین رسانه های آمریکائی جز به رشد و گسترش استبداد در ایران نمی انجامد.
آقای بوش! ما قیم نمی خواهیم! به ویژه از نوع آمریکائی آن! لطفا در روند دموکراسی در ایران دخالت – فضولی ! – نکنید. آقای بوش! جوانان ایران شعور دارند و ابتذال وهرزگی را آزادی نمی دانند. دخالت شما جز به تعویق دموکراسی، تعطیل حقوق بشر و عقب ماندگی فرهنگی و رشد ابتذال در ایران نخواهد انجامید.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

سلام دکتر زارع
چه خوب بود حداقل اول می گفتید که رئیس جمهور امریکا چه گفته بعد نقد می کردید!! من صحبتهای او را در زیر آورده ام، قضاوت تنهاوقتی ممکن است که اصل موضوع را نیز داشته باشیم!!

"متن کامل بيانيه جرج بوش درباره انتخابات ايران"
صداي آمريکا

آرمان آزادی در خاورميانه بزرگتر، در ماههای اخير دست آوردهائی عمده و عظيم داشته است. ميليونها نفر در افغانستان و عراق بی اعتنا به تروريست ها برای دادن رای در انتخاباتی آزاد به پای صندوق های رای رفتند.
فلسطينيان به رئيسی جديد رای دادند که خشونت را رد کرده است و برای اصلاحات دموکراتيک فعاليت ميکند، و در لبنان مردم حاکميت خود را پس گرفته اند و به انتخاب کادر رهبری جديد برخاسته اند. سراسر خاورميانه ، صحنه شکل گرفتن تغيير و تحولی توام با اميد است. مردم آزادی خود را مطالبه ميکنند.
امواج آزادی در حال پوشش در منطقه، سرانجام به ايران نيز خواهد رسيد. مردم ايران وارث تمدنی بزرگ و سزاوار دولتی هستند که به آرمانهايشان احترام بگذارد و راه را برای ثمربخشی استعداد و خلاقيت آنها هموار کند.
امروز ايران توسط حکّامی اداره ميشود که آزادی را در داخل سرکوب کرده اند و ترور را به سراسر جهان تعميم ميدهند. قدرت در دست چند غير منتخبی است که از طريق يک روند انتخاباتی بی اعتنا به الزامات اساسی و بنيادی در دموکراسی به قدرت رسيده اند.
انتخابات هفدهم ژوئن رياست جمهوری متاسفانه با اين سابقه اختناقی مطابقت دارد. حکّام ايران بيش از هزار نفر را که خواستار کانديدائی بودند، از جمله اصلاح طلبان محبوب نزد عامه، و زنان را که برای آرمان آزادی و دموکراسی در ايران تلاشی بسيار داشته اند، کنار گذاشته اند.
مردم ايران شايسته و سزاوار يک سيستم حقيقی و واقعی دموکراسی اند که انتخابات در آن با درستی و صداقت انجام گيرد و رهبران به آنان پاسخگو باشند، نه آنکه بعکس عمل کنند. مردم ايران شايسته و سزاوار جامعه ای حقيقتا آزاد و دموکراتيک با مطبوعاتی زنده و آزاد اند که بتواند عموم را آگاه و درستی و صداقت را تضمين کند.
آنها سزاوار آزادی اجتماعات اند تا بتوانند گرد هم جمع شوند و برای اصلاحات تلاش کنند و يک اپوزيسيون صلح طلب و وفادار بتواند نظارت بر اقدامات دولت را بر عهده گيرد. آنها شايسته و سزاوار اقتصادی هستند که فرصت و پيشرفت و کاميابی را، رها از وابستگی به اقتصاد دولتی برايشان ميسر سازد.
آنها شايسته و سزاوار قوه قضائيه مستقلی هستند که حکومت قانون را تضمين، و تساوی حق و عدالت را برای تمامی ايرانيان ممکن کند. آنها شايسته و سزاوار سيستم و نظامی هستند که آزادی های مذهبی را تضمين کند تا همه بتواند در ساختن جامعه ای بر خوردار از شفقت و تحمل پذيری مشارکت داشته باشند.
امروز رژيم ايران مردم ايران را از تمامی اين حقوق محروم ساخته است . روزنامه های مستقل و وب سايت ها را می بندد و کسانی را که جرات ميکنند سيستمی فاسد را به چالش بگيرند به زندان می فرستد. اين رژيم با مردم خود ظالمانه رفتار ميکند و آنها را از آزادی محروم ساخته است.
آمريکا به استقلال و حاکميت ارضی ايران اعتقاد دارد . آمريکا به حق مردم ايران برای تعيين سرنوشت و آينده خويش اعتقاد دارد . آمريکا معتقد است که آزادی حقی است که با تولد انسان به او تعلق ميگيرد و شايسته و سزاوار تمامی انسانهاست .
همانطور که گفته ام تا وقتی که شما برای آزادی خود ايستاده ايد مردم آمريکا نيز در کنار شما خواهند بود.

1:36 PM  

Post a Comment

<< Home