خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران سرويس: علميپژوهشگاه بينالمللي زلزله شناسي و مهندسي زلزله به ٤٠٠ ميليارد ريال بودجه براي آموزش ، پژوهش و تهيه تجهيزات نيازمند است.
به گزارش خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر عباسعلي تسنيمي، رييس پژوهشگاه بين المللي زلزله شناسي و مهندسي زلزله اظهار كرد: پژوهشهاي علمي كشور بايد در راستاي گسترش معرفت بنيادين در علم و تكنولوژي (با توليد مقاله هاي علمي )، تربيت پژوهشگر، گسترش علم و مهارت فني لازم براي سياست هاي عمومي، كمك به برنامه هاي اساسي و استراتژيك كشور و مشاركت در نوآوريهاي صنعتي باشد.
وي با بيان سطح امكانات و پتانسيل بالاي علمي كشور در خصوص راهكارهاي بهره مندي از اين ظرفيتها به مواردي چون شنات و برآورد ظرفيت وقوع خطرات طبيعي در سطح كشور، تحليل خطرپذيري، ارزيابي بازتابهاي خسارت بار انساني و اقتصادي، تدوين معيارها و ضوابط از طريق پژوهشهاي كاربردي، توسعه فرهنگ ايمني، توسعه آموزش و افزايش آگاهيهاي مردم ــ مسوولان، توسعه سامانه مديريت واكنش اضطراري، توسعه فنآوريهاي نوين مبتني بر دانش بومي اشاره كرد.
دكتر تسنيمي در بيان تاريخچه پژوهشگاه بينالمللي زلزله شناسي و مهندسي زلزله گفت: پژوهشگاه بر اساس پيشنهاد سازمان يونسكو و تصويب هيات وزيران و با مجوز شوراي گسترش آموزش عالي در آذر ماه ٦٨ به عنوان موسسه تحقيقاتي جامع در امور زلزله تاسيس و در پاييز ٧٨ بر اساس مصوبه چهارصد و هشتمين جلسه اين شورا به پژوهشگاه ارتقاء يافت و در مرداد ٨٠ اساسنامه جديد آن تصويب شد.
دكتر تسنيمي تاكيد كرد: اهداف پژوهشگاه شامل پژوهش، فنآوري، آموزش، ارائه خدمات مهندسي و مشاورهيي در تمام زمينههاي مرتبط با زلزله شناسي و مهندسي زلزله و نيز ارائه پيشنهادها و راهكارهاي عملي و كمك به اجراي آنها براي كاهش خطرپذيري و گسترش فرهنگ ايمني در برابر زلزله در كشور و منطقه است.
وي در پايان خاطر نشان كرد: كل بودجه ضروري براي تحقق اهداف پيش بيني شده پژوهشگاه در قالب برنامه اجرايي پنجساله ٨٨ــ٨٤ با توجه به نرخ كنوني برابري ارز حدود ٤٠٠ ميليارد ريال است كه ٢/٤٣ درصد آن هزينههاي پژوهشي، ٨/٤٩ درصد آن خريد تجهيزات و ساخت آزمايشگاهها و ٧ درصد براي آموزش است كه بودجه دريافتي از محل درآمد اختصاصي پژوهشگاه، نيازمند سياستهاي حمايتي ويژه دولت از بخش تحقيقات است.