وبلاگ دکتر مهدی زارع

مکانی برای تبادل نظر و اتاق فکر دکتر مهدی زارع و دوستان...

My Photo
Name:
Location: Tehran, Tehran, Iran

Tuesday, May 31, 2005

فریدون زندی، نماد گستردگی مفهوم ملت ایران

من قبلا هم در مورد فریدون زندی – هافبک تیم ملی فوتبال ایران - نوشتم ولی دوست دارم بیشتر در مورد او بنویسم. فریدون زندی یک گل زیبا از روی یک ضربه ایستگاهی در بازی دوستانه با آذربایجان زد که اولین گل او در بازیهای ملی بود و یک ضربه دیگر هم به تیر دروازه حریف زد. امید دارم که در بازیهای آینده ملی – بویژه در دو بازی چهارده و هجده خرداد درراه جام جهانی – نیز به همین ترتیب بدرخشد. ولی نکته خاص در مورد او این است که این جوان اصلا در ایران زندگی نکرده و فقط اخیرا برای بازیهای ملی به ایران آمده ولی بسیار به بازی در تیم ملی ایران افتخار می کند و پس از گلی هم که زد در تصاویر تلویزیونی مشخص بود که پس از زدن گل، پیراهن تیم ملی را-که بر آن پرچم ایران نقش بسته -بوسید . آیا نمی توانیم مفهوم ملت ایران را به آن اندازه گسترده بگیریم که تمام ایرانی تباران که علاقه به سرزمین مادری یا پدریشان آنها رابه سوی وطن اصلی می کشد به ایران جذب شده و به این مرز و بوم خدمت کنند؟ تمام کشورهای دنیا الان در معرض چنین پدیده ای هستند – حتی کشورهائی مثل فرانسه و ایتالیا – ولی کشوری مثل ما که تعداد زیادی از مردمانش در خارج از مرز های جغرافیائی زندگی می کنند بیشتر باید هشیار باشد تا فریدون زندی های بیشتری جذب وطن شوند. در این مورد باید اول تمام تفاوت ها و گوناگونی های ایرانیان را از جنبه های مختلف شخصی -مذهبی، فکری، رفتاری، ... – به رسمیت شناخت.

Monday, May 30, 2005

پانزدهمین سالروز مجله عمران شریف مبارکباد

پانزده سال پیش در چنین روز هائی مجله عمران شریف بر پایه تلاشهای دانشجوی آنروز – والبته دکتر امروز - داوود رضا عرب و همیاری جمعی از بهترین دانشجویان اکثرا دوره لیسانس مهندسی عمران دانشگاه صنعتی شریف راه اندازی شد وامروز انتشار آن خوشبختانه ادامه دارد. من نیز از نسل اول بچه های مجله عمران هستم که علارغم اینکه هیچگاه دانشجوی دانشگاه شریف نبودم ولی به واسطه آشنائی شخصی با حضرت داوود رضا خان عرب به این محفل دعوت شدم – اریبهشت هفتادو یک – و در مدت حدود چهار سال در شورای نویسندگان و شوراهای مختلف مجله بودم. گروه زمین شناسی مهندسی را من راه انداختم که امروز فکر کنم دیگر اثر از آن در مجله عمران باقی نباشد! بعد از من چند نفر دیگرازدوستان – مهندس بروجردی علوی، دکتر حق شناس و دکتر امینی حسینی - هرکدام مدتی مسئول این گروه بودند. همچنین در همین مقطع زمانی بود که کنفرانس دانشجوئی عمران را راه انداختیم. قدم های اول راهمان بچه های گروه های مختلف مجله عمران برداشتند. بسیاردوست دارم که در یک وب سایت و یک وبلاگ مخصوص مجله عمران شریف نسلهای مختلف این مجله با هم به گفتگو بپردازند – گرچه امروز یاوقت ندارندتا مدام دور هم جمع شوند و یا بعضا درایران نیستند تا بتوانند همدیگر را ببینند. بنابراین شاید فضای اینترنت بهترین محل برای چنین گفتگوئی بین نسلهای مختلف یک جمع دانشجوئی – و امروزه فنی و دانشگاهی – باشد. خوشحال می شوم که اگر چنین وب لاگ و وب سایتی شکل گرفت مارا هم خبر کنند تا به تدریج هم حرفهایمان بزنیم و خاطراتمان را در آنجا بیان کنیم و هم اینکه کلی عکس یادگاری از آن موقع داریم که می توانیم روی سایت بگذاریم تا همه رفقاببینند.ماایرانی هاهم که معمولا با گذشته ها حال می کنیم! بنابراین فکر کنم سایت جالبی بشود.

Friday, May 27, 2005

بیدار شو، بیدار شو

حکایت ما شده مثل کسی که خودش را به خواب زده! یا به خوابش برده اند و منتظر است کسی او را بیدار کند – یعنی توقع بیدار کردن خودش از سوی دیگران را دارد! – به هر حال اوضاع کشور ما امروزه نمایانگر مقطعی بسیار حساس است و لازم است تا همگی برای حفظ منافع ملی، دفاع از استقلال کشور خود، ادامه و اصلاح رونداصلاحات در عرصه ملی و دفاع از وحدت ارضی و ملی کشوراز خواب بیدار شویم. زمزمه های شوم بدخواهان وطن که با تحریک بیگانگان در گوشه های مختلف مملکت آوای شوم ناآرامی های قومی سر داده اند و یاوه گوئیهای امارات که در مورد پاره های تن میهن ما را – جزایر سه گانه در خلیج فارس - ادعای بیهوده سر می دهد، اطلاق نامهای جعلی خلیج و خلیج عربی به "خلیج فارس" که متاسفانه باهمراهی موسسه نشنال جئوگرافیک در واشنگتن همراه شد، و شرایط خاص اقتصادی و اجتماعی داخلی – که امروز بیش از همیشه اشتغال، ثبات و توسعه نهادهای جامعه مدنی و توسعه اقتصاد تولیدی ملی به عنوان ضرورت احساس می شود - همگی نمایانگر شرایط ویژه و حساسی است که ما را باید هشیار کند. اصلاحات در امورمملکت آن هم از درون تنها راهی است که متخصصان دلسوز وطن به آن اصرار دارند و ما اگر صلاح مملکت خویش می خواهیم باید از خواب بیدار شویم. امروز دفاع ازتوسعه، آزادی، استقلال و پیشرفت و دفاع از مصالح ملی با حضور موثر و هوشمندانه هریک از ما در عرصه انتخابات ریاست جمهوری در بیست و هفت خرداد ورای به ادامه روند اصلاحات – و اصلاح آن روند - امکان پذیر است. متاسفانه تمام رسانه های بیگانه چیزی غیر از آنچه آوردم تبلیغ می کنند و به باور من آنها چیزی مصالح ملت ما و میهن ما را جستجو می کنند. امروز جای تردید نیست باید عزم خود را جزم کنیم ...بیدارشو! ... بیدار شو

Thursday, May 26, 2005

khaneh doost kojast Posted by Hello

فوتبال لیگ قهرمانان آسیا - سپاهان دیر از خواب بیدار شد و حذف شد

به نظرم اگر سپاهان دیشب با همان انگیزه که در 20 دقیقه پایانی بازی می کرد در تمام بازی به همان ترتیب کارمیکرد از تیم العین امارات نمی باخت و مثل پاس به جمع هشت تیم پایانی قهرمانان آسیا می رفت. به هر حال در مورد مربی پاس نوشتم که مربی خارجی به درد پاس خورد ولی مثل اینکه مربی خارجی سپاهان – استانکو مربی کروات - حداقل در مورد بازی دیشب به درد نخورد. سپاهان 3-2 باخت و حداقل دو گل هم نزد و دو گل را هم به دلیل آرایش بسیار بد دفاعی خورد. البته اگر ناراحت نشوید شاید آه پرسپولیس سپاهان را گرفت!!.. اشاالله پاس بتواند درلیگ قهرمانان آسیا نماینده خوبی برای ما باشد.

نمی رسم وب لاگم را هر روز "به روز" کنم

این روزها آنقدر سرم شلوغ است که نمی رسم وب لاگ را هر روز "به روز" کنم. این در حالی است که هر روز حداقل ده سوژه مختلف برای نوشتن ر وبلاگ به ذهنم می آید. به هر حال اصلا فرصت نشستن و نوشتن و آپلود کردن صفحه در طول روز کمتر بدست نمی آید. و اصلاگاهی فرصت ای-میل زدن نیز. به هر حال حتی اگر یک روز به سفر بروم تا دو سه روز باید به مواردی که روی هم تلنبار شده و کارهای انجام نشده به پردازم. دلیل این ننوشتن فقط همین است.

Monday, May 23, 2005

مصاحبه با ایرنا در مورد پیشیابی زلزله در کالیفرنیا

امروز ایرنا مصاحبه ای با من داشت در مورد پیشیابی زلزله در آمریکا. چون متن آن بدون اصلاح مجدد من روی وب سایب ایرنا رفت، بنابراین آن را از ایت سایت کپی کرده و در زیر اصلاح شده آن را می آورم
رييس پژوهشكده‌زلزله،صحت علمي پيش يابي زلزله از
‪ بیست و چهار ساعت قبل را تاييد كرد
تهران،خبرگزاري جمهوري اسلامي ‪۸۴/۰۳/۰۲
داخلي. علمي. زلزله.
"رييس پژوهشكده بين‌المللي زلزله شناسي" پيش بيني زلزله
‪ بیست و چهار ساعت قبل از وقوع در كاليفرنيا را "پيش يابي زمين
لرزه" دانست و گفت: آنچه در كاليفرنيا انجام شده برآورد شدت زمين لرزه به روش احتمالي و براساس داده هاي پايگاههاي لرزه خيزي منطقه كاليفرنيا بوده و از نظر علمي محاسبه خطر زلزله، به اين روش، صحت علمي دارد.
سازمان زمين شناسي آمريكا درروز هجدهم ماه مه، خبراز انتشار وب سايتي داد كه احتمال زمين لرزه در ايالت لرزه خيز "كاليفرنيا" آمريكا را طي‪ بیست و چهار ساعت آينده بر روي نقشه در اختيار عموم قرار مي‌دهد.
اين نقشه هر ساعت و بر اساس اطلاعات دريافتي از شبكه‌هاي لرزه‌نگاري به روز مي‌شود.
"دكتر مهدي زارع" روز دوشنبه با بيان اين مطلب به خبرنگار علمي ايرنا با تاييد اين شيوه محاسبه خطر زلزله از نظر علمي، گفت: در روش پيش يابي، دانشمندان روي يك منطقه خاص كار كرده و داده‌ها و اطلاعات – به طور مداوم به روز شونده - را‌ از پايگاههاي لرزه نگاری بسته محلی و ملی می گیرند كه فعالیت لرزه خیزی منطقه را بصورت آن لاین (برخط) ثبت می کنند. سپس براساس مدل‌هاي آماری، به تحليل خطر به روش احتمالی مي‌پردازند.
به گفته وي ، شيوه بكار رفته در محاسبه احتمالی زمين لرزه همان روش مطالعه پهنه بندي خطر زلزله است كه به شكل كلاسيك در ايران و جهان، سالها براي تعيين احتمالي رخداد زلزله‌ ها از آن استفاده مي‌شود كه حاصل آن به صورت نقشه های پهنه بندی در ، در ايران هم منتشر مي‌شود.
در این روش با در نظر گرفتن تمام زلزله‌هاي بزرگ و كوچكي كه دستگاههاي لرزه نگار پايگاههاي موجود ثبت مي‌كنند و برآورد آماري از زلزله‌هاي گذشته ، پيش يابي زمين‌لرزه انجام شده و نتیجه براورد احتمالی برای یک بازه بیست و چهار ساعته بر اساس شدت زلزله محاسبه مي‌كنند.
وي افزود:بنابراین در این روش پهنه‌بندي احتمالی خطر در كاليفرنيا در یک زمان ‪
بیست و چهار ساعته انجام مي‌شود و تحليل‌هاي آماري با استفاده از داده های به روز شونده شبكه‌هاي لرزه نگاری از ايستگاه‌هاي لرزه نگاري متعدد، دريافت مي‌شود و كار برآورد خطر را براي يك فاصله زماني كوتاه انجام مي‌دهند .
دكتر زارع بر عدم اطلاق "پيش بيني" به ‌اين روش تاكيد كرد و گفت: در پيش بيني، وقوع زمين لرزه گفته مي‌شود، اما اين روش، تنها احتمال رخ دادن آن را، با بيان "شدت" زلزله، برآورد می كنند، به عبارتي: شدت پارامتري كيفي است كه براساس آن مقادير خرابي‌ها سنجيده مي‌شود و پيش يابي شدت يك زمين لرزه پارامتري است كه مي‌تواند برای مردم عادی نیز بر اساس مقدار خرابی های قابل انتظار قابل فهم باشد. فهم ميزان خرابي‌ها براي مردم ميسر است اما ارائه "شتاب" يك زمين لرزه فقط برای مهندسان زلزله قابل کاربرد است . اين الگو مبتني بر روش آماري است. يعني ابتدا بااستفاده از اطلاعات مربوط فعاليت گسل های كاليفرنيا خطر زلزله را ارزيابي مي‌كند، سپس با براورد پارامترهای لرزه خیزی بر اساس زلزله هائی که در چند ساعت گذشته در منطقه رخ داده است احتمال رخداد مقدارهای مختلف شدت زلزله را محاسبه مي‌كند.
نتايج بدست آمده به صورت يك نقشه ساده رنگي به نمايش درمي‌آيد كه از رنگ آبي-احتمال صفر- به رنگ قرمز-خطر بالا- تغيير مي‌يابد.
از آنجايي كاليفرنيا مجهز به شبكه پيشرفته‌اي ازلرزه نگارهااست كه بطور شبانه روزي فعاليتهاي لرزه خیزی را كنترل مي‌كنند مكان مناسبي براي آزمايش اين روش پيش يابي زلزله محسوب مي‌شود.
وي افزود: ايران درطي ساليان، به طور كلاسيك و مانند بسياري از كشورهاي دنيا، مطالعه پهنه‌بندي خطر زلزله را انجام مي‌دهد، اما امکان اجرای روش "پيش يابي زمين لرزه" در حال حاضر در ایران به صورت آزمایشگاهی دنبال مي‌شود.
وي تاكيد كرد: ما درحال حاضر روش علمي اين پيش يابي را داريم اما زماني اين روش در ايران كارآيي خواهد داشت كه تعداد ايستگاهها افزايش يافته، شبكه لرزه نگاري در كشور توسعه بيابد و اطلاعات بهتر دريافت شود، به عبارتي، بايد در دسترسی به داده های زمين لرزه‌ها در ايران و گسترش شبکه های لرزه نگاری ساماندهي مناسبی انجام شود که چنین برنامه ای در حال حاضر دنبال می شود.
به گفته دكتر زارع، در واقع شيوه جديدي براي پيش بيني زلزله ابداع نشده است بلكه تمام اطلاعات و نتايج تحقيقات در مورد ساختار زمين و زلزله‌هاي قبلي منطقه كنارهم قرار داده شده است و ماحصل آن ارايه نقشه‌اي است كه شدت زلزله را هرچند اندك در منطقه مورد بررسي تعيين مي‌كند.
به نوشته هفته نامه "نيچر" چنانچه اين روش موفقيت آميز باشد مي‌تواند الهام بخش ساير دانشمندان در ديگر مناطق زلزله‌خيز جهان باشد.
دانشمندان "خدمات لرزه شناسي سوئيس
" Swiss Seismological Service و "سيستم لرزه‌اي پيشرفته ملي
" Advanced National Seismic System
آمريكا با مشاركت يكديگر اين نقشه را تهيه كرده‌اند.
نقشه مذكور در نشاني اينترنتي سازمان زمين شناسي آمريكا قابل دسترس است
http://pasadena.wr.usgs.gov/step

Friday, May 20, 2005

پیشیابی زمینلرزه در کالیفرنیا

چیز جالبی از طریق سایت فارسی بی بی سی امروز دیدم نقشه های پیشیابی زمینلرزه در کالیفرنیاست . بر خلاف سایت بی بی سی که کلمه فورکاست را *پیش بینی* ترجمه کرده، معتقدم که کلمه فارسی درست در این مورد *پیشیابی زلزله* است. این کار که بر اساس پارامتر جنبش شدید زمین لرزه – شدت زلزله – می باشد بر پایه یک براورد احتمالی کوتاه مدت صورت می گیرد.و این آخرین دستاورد علمی در این مورد است که دانشمندان متوجه شده اند بر پیش بینی بر پایه آنچه در گذشته فکر می شد بی فایده است و در نتیجه کار به سمت پیشیابی احتمالی کوتاه مدت سوق پیدا کرده است. به منظور مطالعه این کار می توانید به سایت مرکز ملی اطلاعات زمینلرزه در آدرس زیر مراجعه کنید:
http://pasadena.wr.usgs.gov/step

بیشتر گسلها کجا هستند

برایم جالب است که ببینم که بعضی از مقامات محلی استانهای مختلف کشور تلاش می کنند تا بگویند که بسیاری از گسلهای طولانی ایران در استان آنها واقع است. مثلا اخیرا یکی از مقامات استان کرمان گفته است که یک سوم گسلهای طولانی کشور در استان کرمان وجود دارند (سرویس علمی ایسنا – پنج شنبه بیست و نه اردی بهشت). من نمی دانم که چه کار آماری روی این موضوع شده است ولی به هر حال تکلیف استان های تهران یا خراسان یا مازندران و یا آذربایجان شرقی و ... با این دیدگاه چیست؟ به هر حال لازم نیست که کسی کار آماری خاصی روی این مسائل انجام دهد چرا که رجوع به تاریخ زمینلرزه های ایران خود گویای وضعیت خطر زمینلرزه در جای جای ایران است.

Thursday, May 19, 2005

شهرتبریز، شهر مشروطیت و زمینلرزه و... افشین مستقیمی

من دیروز به تبریز رفتم تا در دفاع فوق لیسانس دانشجوی خودم آقای مهندس افشین مستقیمی -که به اتفاق همکار عزیز آقای دکتریوسف ستار زاده استاد دانشگاه تبریز سمت استاد راهنمائی او را به عهده داشتیم - شرکت کنم. جلسه خوبی بود و با موفقیت از تز خود که بر روی پهنه بندی خطرزلزله در منطقه دریاچه ارومیه -شامل ناحیه تبریز و ارومیه- بود دفاع کرد. انصافا بسیار زحمت کشیده بود و علارغم اینکه بچه هائی که زمین شناسی خوانده اند معمولا میانه خوبی با کار محاسباتی ندارند – چرا که هنوز ساختار آموزشی رشته زمین شناسی در کشور ما آنچنان مدرن نشده که دانشجویان باروشهای نوین و محاسبات بیشتر خو بگیرند – ولی این افشین خان مستقیمی خیلی خوب از پس این کار برآمد و البته زحمت زیادی برای کار خودش کشید به این نحو که در طول پائیز و زمستان سال گذشته هر هفته فقط برای شرکت در کلاس من و یاد گرفتن تحلیل خطر زلزله از تبریز با اتوبوس می آمد تهران و پس از کلاس هم دوباره برمی گشت تبریز. خلاصه دانشجویان من در تهران که بعضا از زیادبودن تمرینات و پروژه شکایت می کنند و همیشه هم وقت بیشتر می خواهند از این افشین خان یاد بگیرند که نشان داد انسان با همتی است و حاضر است برای یاد گیری چیزی که فکر می کند مهم است تمام سختی ها را تحمل کند. اولین کار محاسباتی هم بود که انجام می داد و ضمنا کار مفصل صحرائی هم برای بررسی گسلها انجام داده بود. البته از این تعریفهائی که در این مطلب از او می کنم انشاالله دچار غرور نشود وکار با این روحیه تلاشگر را ادامه دهد.
اما بعد، به تبریز که وارد شدم از گسترش این شهر همچنان به سمت گسل شمال تبریز دچار وحشت شدم و البته دلیل این وحشت نیز ساخت آپارتمان و مجتمع بر روی زون گسل شمال تبریزو تپه ها و شیبهای ناپایدار در این شهر که تماما در وضعیت خطر بالا و بسیار بالا از نظر تکانهای شدید حوزه نزدیک گسل، گسیختگی مستقیم در صورت گسلش و زمین لغزش در اثر رخداد زلزله و حتی بدون رخداد زلزله است. نمی دانم چه اتفاقی بیافتد که مسئولان محلی در شهری مثل تبریز با دوازده بار ویرانی کامل در طول تاریخ در اثر زلزله دست از گسترش بی رویه در وضعیت های خطرناک و سرمایه گذاری در جهت آسیب پذیر تر کردن شهر دست بردارند. امید وارم حادثه ای مثل بم دیگر تکرار نشود ولی رخداد زلزله های سده هجدهم میلادی در تبریز نمی تواند به اندازه کافی هشدار دهنده باشد؟ هیچکس از توسعه تبریز و رونق آن ناراحت نمی شود ولی آیا با این همه نیرو تخصصی که در کشور است هنوز جائی برای توجه به خطرهای آنی و لزوم توقف این نوع توسعه خطرناک وجود ندارد؟ به خدا توسعه تبریز در منطقه باغمیشه، ارم، فرودگاه و تمام ناحیه ای که امروزه در اطراف بزرگراه کمربندی شمال شهر تبریز واقع است جز به آسیب پذیرتر شدن این شهر مهم و تاریخی ما نمی انجامد. به هر حال من همواره به بچه های تبریز که از بهترین دانشجویانم بوده اند افتخار کرده ام - مثل آقایان مهندس مهدی وجودی که البته با همه خوبیش یک عیب کوچک دارد که سرش خیلی شلوغ است! و برایم بسیار سخت بود که او را روی تز فوق لیسانسش متمرکز کنم- ولی با این توان تخصصی و مقالات خوبی که این دانشجوی عزیز من در مورد شهرش در مطبوعات مختلف و در وب سایت شخصی خود نوشته و با توانی مثال زدنی در گسترش نهادهای مدنی غیر دولتی برای کاهش خطرپذیری در مقابل زلزله می کوشد، و صد البته با تمام سخنرانی هائی که خودم از دوازده سال قبل هر از چند گاهی در محافل دانشگاهی و جامعه مهندسین و سازمان نظام مهندسی تبریز داشته ام، نمی دانم که دیگر چه باید بکنیم و چه بگوئیم تا جلوی این روند اشتباه را بگیریم. البته ما به کار خودمان ادامه می دهیم و دلسرد نمی شویم و هم اکنون هم با همکاری آقای دکتر ستار زاده در حال آموزش دانشجویان دانشگاه تبریز در تز های فوق لیسانشان و هدایت بهترین آن دانشجویان به سمت موضوعات پهنه بندی و خطرزلزله و آموزش نیروی تخصصی در این موردرا ادامه می دهیم و امیدواریم که با آموزش چنین کادری و ورود آنها به بدنه تخصصی کشوربه ویژه در آذربایجان بتوان بهتر در مقابل روندهای غلط ایستاد. خلاصه در تلاش برای ایمنی مردمان وطن خود خسته نمی شویم.
البته یاد آوری کنم که تبریز را بخاطر فداکاری و پیشتازی مردمانش در جنبش مشروطه درحدود یکصد سال پیش همیشه بسیار دوست داشته ام. هر بار که به تبریز می روم خودم را در فضائی احساس می کنم که بزرگانی مثل ثقه الاسلام ، ستارخان و باقرخان، علی موسیو و شیخ محمد خیابانی در آن تنفس کرده اند. یاد تمام مجاهدان مشروطه و آنها که برای تحقق آن اهداف بزرگ در وطن ما جان باختند گرامی باد

Monday, May 16, 2005

ویروسها ول کن نیستند

ما هفته هااست که در زیز باران ای-میل های ویروسی هستیم و ظاهرا سیستم های حفاظتی مختلف نیز کارگرنیستند چرا که از دیشب یک سری دیگر از این تیپ ای-میلهای ویروسی را دریافت کرده ام. ظاهرا حفاظت نیز فقط بر علیه ای- میلهای خودمان عمل می کنند، ای- میلهائی که باید ارسال و یا دریافت شوند ولی مستقیما به قسمت جانک میل میروند. به هرحال اوضاع فعلا اینطوری است

Sunday, May 15, 2005

پرسپولیس غافلگیر شد

امروز عصر متاسفانه تیم محبوب پرسپولیس به دلیل به دقتی و توجه صرف به حمله و تلاش برای زدن گلهای بیشتر در حالی بازی را به سپاهان واگذار کرد که 1-0 از سپاهان جلو بود. به هر حال فوتبال همین است. باخت نیز جزئی از آن است و البته تیم های بزرگ و تهاجمی نیز همیشه در خطر غافلگیری هستند که متاسفانه پرسپولیس امروز دچار این غافلگیری شد. حالا استقلالی ها قند در لشان آب نشود چرا که پرسپولیس اصلا این تیم های موجود در لیگ برتر را در حدی نمی بیند که در مقابلشان دفاع کند!!! و بنابراین همان سیستم تهاجمی دائمی را اجرا میکند که خوب بعضی وقتها اینطوری غافلگیر می شود. انشاالله در هفته های باقیمانده پرسپولیس قدرت واقعی خودرا نشان خواهد داد.

Friday, May 13, 2005

فوتبال ایرانی – علی کریمی

بالاخره در هفته ای که گذشت اعلام شد که علی کریمی به اف ث بایرن مونیخ پیوسته است که پیش از او بازیکنانی مثل علی دائی و وحید هاشمیان در آن- عمدتابه صورت ذخیره - بازی کرده اند. باعث افتخار ماست که علی کریمی به چنین باشگاه معتبری بپیوندد ولی با شرمندگی من نیز مثل آقای امیر عربی در روزنامه شرق معتقدم که جای علی کریمی در چنین سبکی بسیارباز نخواهد بود. (مگر علی کریمی بخواهد بازی خودش را فراموش کند و فوتبال آلمانی یاد یگیرد که در آن صورت دیگر آن علی کریمی که ما می شناسیم نخواهد بود) به نظر می رسد که در جائی مثل اسپانیا یا فرانسه علی کریمی بسیار موفقتر باشد. به هر حال ما برای این نابغه ورزشی ایرانی که سال گذشته مرد سال فوتبال آسیا شد آرزوی سلامتی و موفقیت به ویژه در را صعود به جام جهانی 2006 آلمان به همرا تیم ملی فوتبال ایران داریم

فوتبال ایرانی –مربی خارجی

پریشب در لیگ قهرمانان آسیا تیم پاس با وجود اینکه یک گل عقب بود (پایان نیمه اول) ولی در نیمه دوم با تعویض مناسب مصطفی دنیزلی - مربی صاحب نام ترک – بازی را 2-1 در مقابل تیم نادی الریان قطر برد و به جمع هشت تیم برتر آسیا در دور یک چهارم نهائی صعود کرد. آرش برهانی افه های علی کریمی را در تک روی به خوبی نشان داد!!! و به این ترتیب چندفرصت از دست رفت ولی حریف بی معرفتی نکرد!! و همین آرش خان برهانی یک گل زد و یک پاس گل هم در دقیقه 80 به بهنام ابولقاسم پور داد. به هر حال دنیزلی به خوبی نشان داد که بی خود بیش از یک میلیارد تومان خرجش نکرده اند (البته مبلغ قرارداد هیچوقت اعلام نشده و من فقط در روز نامه های خودمان به چنین ارقامی بصورت حدس و گمان برخوردم). فکر کنم آوردن مربیان خارجی خوب مخصوصا برای تیم هائی که بازیکن بزرگ دارند بسیار کار خوبی است و بنابراین می تواند به صعود فوتبال ایرانی کمک فراوان کند. ضمنا اگر بازیکنان خوب ایرانی زبان خارجی بدانند (حداقل به دو زبان خارجی مسلط باشند) و سطح سواد و تحصیلات خود را بالا برند در آن صورت می توان انتظار داشت که پس از دوره بازی رکدن ایشان با شرکت در تیم های بزرگ و مجامع جهانی ورزشی ما نیز مثل ملل دیگر صاحب نفر و رای باشیم.

Monday, May 09, 2005

تولید ملی – اندیشه ملی

در ادامه مباحث تولید ملی می خواهم بروم سراغ مطالب بنیادی تر. به نظرم اندیشه ملی بنیاد تولید ملی در دنیای امروزاست. بنیان گرفتن اندیشه ملی در آحاد یک جامعه نیزبه یک آموزش سامان یافته ابتدا در خانواده و سپس در مدرسه و دانشگاه و البته در رسانه های ملی هر کشوردارد. به باورمن که ایجاد فکر ملی درهر انسان و برقراری نگرانی و خاطره ملی نیازمند طی شدن مراحلی است و ناگهان نمی توان به آن دست یافت. این مراحل را تلاش می کنم در زیر خلاصه کنم
- بنیاد اندیشه ملی در خانواده شکل می گیرد. تجربه نشان داده است که اگر بحث و نگرانی از ارزشهای ملی کشور درخانواده و ستایش قهرمانان و نام آوران ملی در خانواده برقرار باشد، حتی اگر خانواده مقیم وطن اصلی نباشد، دغدغه ملی در کودکان آن خانواده شکل می گیرد. من در سفر اخیر به اتریش برای شرکت در هفتمین گردهمائی اروپائی علوم زمین با یک دختر افغان مواجه شدم که از سه سالگی به بعد در آلمان زندگی کرده بود ولی از آنجا که مادرش فرزند یکی از صاحب منصبان پیشین افغانستان (درزمان حکومت ظاهرشاه) بود که در کودتای کمونیستی به دست کودتا چیان اعدام شده بود، چنان در خانواده تربیت ملی افغانی یافته بود که بسیار پر شور ازارزشها و اهمیت افغانستان می گفت و ابراز می داشت که بلافاصله و دراولین فرصت آماده بازگشت به وطن برای خدمت به آن کشور جنگ زده درزمینه تخصص خود است (زمینشناسی با تخصص ژئوشیمی). این خانم که مرغلری (حسینه) امینی نام دارد و از پشتون تباران است، بسیار خوب به فارسی با لهجه تاجیکی صحبت می کند. اگر روزی به ایران بیاید (که می گفت دوست دارد بیاید) برایش سمیناری ترتیب می دهم تا برای دانشجویانم سخنرانی کند تا با او آشنا شوند. این نمونه را به این دلیل ذکر کردم تا اهمیت تربیت خانوادگی ملی را حتی در یک محیط خارجی نشان دهم.
در محیط آموزشی بسیار مهم است که چگون ذهن کودک و نوجوان تربیت می شود و در چه جهتی هدایت می شود.ذهن بچه ها در فرانسه به نحوی در مدارس آموزش می بیند که خودشان معیار بومی شدن مهاجران را تربیت در سامانه آموزش و پرورش خودشان می دانند. جالب است که با هر فرانسوی با هر گرایشی مواجه می شویم در یک چیز با هم شریکند: اندیشه وتعصب ملی! به هر حال این نشان از یک برنامه ریزی منسجم آموزشی و اجرای دقیق آن در آن کشور دارد.
در رسانه ها آنچه تبلیغ می شود (به ویژه رسانه های سراسری و ملی ) بیسار در تربیت ملی مردمان کشور موثراست. به ویژه که امروز وسایل ارتباطی گوناگونی از اینترنت گرفته تا ماهواره و موبایل مرزهای جغرافیائی را نادیده می گیرند.
تازه تمام اینها مقدمه ای است برای ملی اندیشیدن و آغازی برای تولید اندیشه ملی، چرا که اگر ملتی در جهان امروز توان تولید و زایش اندیشه نداشته باشد محکوم به فناست. تولید انیشه ملی نیزدر یک فضای بالنده و با نشاط رخ می هد که اگرنباشد در بهترین حالت ابنای وطن مصرف کننده تولیدات فکری قدرتهای برتر جهانی خواهند بود. بد تر از آن فضائی است آشفته که در آن هر بی هویتی بتواند هرفکر مبتذلی را به عنوان فرهنگ عامه به مردم قالب کند. و ابن آغاز فاجعه است! چرا که پشت آن توده گرائی و پوپولیسم به نام ملی گرائی وارد صحنه خواهد شد والبته در پی آن می توان انتظار بروز فاشیسم و نازیسم (نظیرآنچه در آلمان نازی در دهه 1930 بروزیافت) باشیم که این روز ها دنیا شصتمین سالروز شکست آن را جشن گرفته است.

Friday, May 06, 2005

سالروز نخستین کنفرانس دانشجوئی عمران

امروز پانزده اردی بهشت دوازدهمین سالروز نخستین کنفرانس دانشجوئی عمران بود که ما آن را در سال 1371 در مجله عمران شریف به اتفاق دوستان عزیزم دکتر داوود رضا عرب (که هنوز سردبیر آن مجله دوست داشتنی است) و بهنام شادروان (که اکنون برای ادامه تحصیل در کاناداست)، منصور علاف نویریان، داوود یحیی پور، کیارش معتمدی، علی امام و ... بسیاری دیگر راه انداختیم. خوشحالم که کاری که در پانزدهم اردیبهشت 1372 آغازکردیم امسال به دوازدهمین دوره رسیده است (البته اسم آن را کمی عوض کرده اند و دیروز پوستر آن را دیدم که نوشته بود دوازدهمین کنفرانس سراسری دانشجویان عمران!... بالاخره یه چیزی توی مایه های همون کنفرانس دانشجوئی عمران خودمان است!!!). این کار را که ما شروع کردیم با گسترش به سایر رشته ها با ایجاد کنفرانسهای دانشجوئی دیگر دنبال شد. ضمنا یاد شادروان مهندس مقاره فارغ التحصیل عمران دانشگاه خواجه نصیر و دبیرکنفراس سوم دانشجوئی عمران را که در سال هفتاد و شش در یک تصادف رانندگی جان باخت را نیز گرامی می دارم. پسر خیلی نازنینی بود. روحش شاد.

نمایشگاه بین المللی کتاب

امروزبه نمایشگاه بین المللی کتاب و البته فقط به قسمت مطبوعات آن رفتم. انشالله باز هم می روم. بسیارفضای جالبی بود و بیش از همه جلوی روزنامه شرق شلوغ بود. غرفه روزنامه های دیگر هم بد نبود. فقط بعضی از غرفه ها کاملا خلوت بود و مگس می پراندند!! من مانده ام که این نشریات که مخاطب ندارند چگونه سر پا مانده اند و چگونه به انتشارشان ادامه می دهند؟ به هرحال برای هر رسانه داشتن مخاطب اولین مساله است.

Monday, May 02, 2005

دوازده اردی بهشت روز معلم گرامی باد

امروز دوازده اردیبهشت سالروز شهادت عالم فرزانه آیه الله مطهری، استاد دانشگاه تهران و از فلاسفه اسلامی معاصر بود . به نظرم این روز به درستی برای بزرگداشت مقام معلم انتخاب شده است چرا که آیه الله مطهری در تمامی عمر کاری خود به این پیشه شریف و استادی در حوزه ودانشگاه مشغول بود. متاسفانه ایشان به دست تروریستهای خشک مغز گروه فرقان که ادعای اسلام گرابودن داشتند به شهادت رسید. با گرامی داشت این شخصیت فرهنگی معاصر، روز معلم را به همه همکاران عریز به ویژه استادان محترم دانشگاهها ی کشور تبریک عرض می نمایم.

Sunday, May 01, 2005

Return, Home and again work, work and work!...

Salam, but now from Tehran,
I have arrived yesterday to Tehran, and now there is again the life, home and work, work and work! maybe it is strange to you that why I write still in English but first of all I am still in the atmosphere of abroad and not yet compeletely adopted with the home!, and then I have seen that it might be a way to communicate with more people and I will try to do it in the future between my Persian blogs. Now I found myself under an avalanche of the letters, and works deposited in my office on my desk and should be done as soon as possible, and my students that wanted to see me but they couldn't in the last week and now they are all doing it at once.. but this is the life!.
It is still stange to me that the post-gradute students are speaking about their scores that they obtained in their exams!, why? because it is still important for them to obtain, for instance,17.5 in place of 16.5!. Last week in the EGU meeting I have seen that that most of the post-graduate students (MSc and PhD students) are engaged in their researches in the research labs. Most of them are thinking on nothing but the research. You might think that they have no economic and social problem, and you may have partially in a right position, but you should be informed that the research works performed now a days in the developped world is mostly based on the aim and faith of the scientific peoples that believe on their jobs, even in the most difficult situations. Therefore, please do not search the excuses over the real difficulties that we have!!!.
This is not only to the students but to the graduated researchers and they should be first of all the pioneer in this way.
pas feelan taa baad!..
From Tehran