وبلاگ دکتر مهدی زارع

مکانی برای تبادل نظر و اتاق فکر دکتر مهدی زارع و دوستان...

My Photo
Name:
Location: Tehran, Tehran, Iran

Thursday, June 30, 2005

Brazil Championship in Confederation Cup

Wednesday, June 29, 2005

Ostad Alinasab Passed away

افزایش تراکم، توسعه نامتوازن و بالارفتن خطر پذیری در تهران

به تهران امروز دقت کنیم. منازل قدیمی که اصطلاحا کلنگی نامیده می شوند توسط مردم تخریب و به جای آنها آپارتمانهای مرتفع سه تا چهار طبقه ساخته می شود. این روند به صورتی است که در منطقه نارمک که ما در آن زندگی می کنیم در یک قطعه زمین حدود پنجاه تا صد متری که قبلا در آن یک خانواده چهار نفری زندگی می کرده اند یک مجتمع آپارتمانی چهار طبقه - با چهار آپارتمان -ساخته می شود. همین اتفاق اخیرا در همسایگی ما در مورد یک قطعه زمین دویست متری رخ داده و هم اکنون یک مجتمع آپارتمانی چهارطبقه دو واحدی – جمعا هشت آپارتمان – در حال احداث است. در منزل مذکور حدود پنج تا هفت نفر زندگی می کردند ولی بااین مجتمع انتظارداریم تا در همین فضا حدود شانزده تا بیست نفر ساکن شوند. درمورد قطعه زمینهای بزرگ – پانصد تا هزار متری – مساله متفاوت است وبرج سازان علاقه بیشتری به این موارد نشان میدهند! مشکل پارکینگ را در نظر بگیرید و ساخت و ساز اکثر نامقاوم – اصطلاحا بسازو بفروشی – را نیز به این ماجرا بیافزائید و همزمان به عدم گسترش متناسب فضای سبز، آموزش، ورزش ومراکز خرید نیز توجه کنید تا ببینید که رشد نامتوازن فضای شهری چگونه به بالا رفتن خطرپذیری در شهر تهران لرزه خیز می انجامد. گسترش اینگونه علاوه بر خطر پذیری در مقابل بلایای طبیعی، خطر پذیری در مقابل معضلات اجتماعی، نبود آسایش روانی و فساد و نا امنی و .. را نیز افزایش می دهد. امید است که برنامه ریزان شهری به این مساله با اولویت بالا فکر کنند.

Sunday, June 26, 2005

سالروز شهادت میرزا جهانگیرخان صوراسرافیل و ملک المتکلمین، شهدای راه آزادی

روزنامه شرق در شماره دیروز خود به صدمین سال شهادت بزرگان صدر مشروطه میرزا جهانگیرخان شیرازی – صور اسرافیل – مدیر روزنامه صوراصرافیل و میرزا نصرالله خان اصفهانی – ملک المتکلمین – خطیب بزرگ مشروطه خواه اشاره کرده بود. این بزرگواران در جریان کودتای محمد علی شاه مستبد و ضد مشروطه و با کارگردانی لیاخوف روسی رئیس هنگ قزاق – عملا رئیس پلیس تهران در آن روز- دو سال پس از امضای فرمان مشروطیت توسط مظفرالدین شاه، به شهادت رسیدند. با درود به روان آن شهیدان مشروطه و آزادی به تمام علاقه مندان توصیه می کنم حتما این مقاله رابخوانند:
http://www.sharghnewspaper.com/840404/html/hist.htm
ضمنا خواندن کتاب بسیار خواندنی "تاریخ مشروطیت ایران" نوشته خانم دکتر ژانت آفاری که توسط نشر باستان در ایران منتشر شده است را نیز به همه دوستان توصیه می کنم.

Saturday, June 25, 2005

به دموکراسی و رای مردم احترام بگزاریم

دیروزمردم پای باردوم پای صندوق رای برای انتخاب رئیس جمهوری رفتند. به هرحال در صورتی که مراجع رسمی صحت انتخابات را تایید کنند، فرد پیروز هرکه باشد، باید به رای مردم احترام بگزاریم. آنچه بیشتر مردم بخواهند استحقاق طبیعی آنها برای هدایت کشور است. ما از فردا عزم خود را با امید برای حفظ وحدت و پیشرفت کشور جزم خواهیم کرد.

Thursday, June 23, 2005

درسهای انتخابات: اهمیت وفاق، وحدت ملی و نگاه به فردائی دیگر...

انتخابات ریاست جمهوری در ایران حاوی درسهای بزرگی برای ملت ایران بود. بلاخره هر کس این انتخابات ریاست جمهوری راببرد یادمان نرود یک گروهی هستند که به کسی دیگر رای داده اند که در انتخابات برنده نشده است. ما هم که در این مملکت زندگی می کنیم باید مواظب باشیم که اگر در گروه اکثریت قرار گرفتیم، به تحقیر اقلیت دست نزنیم – کاری که بیشتر ما متاسفانه به آن عادت داریم!- و اینکه اگر دراقلیت قرار گرفتیم بدانیم که دنیا به آخر نرسیده است. درسهای مهم این انتخابات راشاید بتوان به این صورت خلاصه کرد:
اول اینکه : طبیعی است که سوم تیر آخرین انتخابات ایران نیست. برای آینده باید مجددابرنامه ریزی کرد. دردموکراسی فرصت به همه میرسد، اگر قادر باشند تا نظر مردم را جلب کنند – و اساسا نظرمردم برایشان مهم باشد!- ومعلوم است که مردم واقعی هم همانها هستند که درجامعه زندگی می کنند و میروند رای می دهند. البته بعضی مردمی خیالی رادر نظر می گیرند که همیشه در تمام نظر سنجی ها به آنها بشترین رای را می دهند!.
دوم اینکه : شاید اگر گفتمان توسعه درایران اینطور به بخشی از جامعه بی توجه نبود که به هر حال احساس می کند فراموش شده است و به طور نابود کننده ای با مشکلات خود دست و پنجه نرم می کند، امروز جامعه در وضعیت دو قطبی کامل – تقابل گفتمان توسعه و گفتمان عدالت در برابر هم – قرار نمی گرفت. برنامه ریزان، فرهیختگان وتوسعگرایان و طرفدارانشان گاه چنان به برنامه های توسعه اقتصادی –صنعتی پرداختند و چنان به گسترش فضای سیاسی دل مشغول شدند که یادشان رفت در فاصله ای نچندان دور از آنها – شاید در همسایگی شان! – انسانهائی در دغدغه معاش و نان شب و بیکاری و اعتیاد و فساد و ... در حال نابودی هستند!. این دغدغه ها را به دغدغه های فرهنگی - مذهبی مردم اضافه کنید تاببینید چگونه گروههای از مردم از هر چه نام توسعه دارد تنفر دارند!. این شرایط حاصل فراموشی بزرگی است که در ایران بعداز جنگ در مورد طبقاتی ازمردم رخ دادو امروز انتخابات ریاست جمهوری ما را به چنین مقابله ای تبدیل کرده است.
سوم اینکه: ما ایرانیان نه در مورد توسعه ملی و نه در مورد مسائل اجتماعی و توسعه سیاسی در کشوری مثل ایران تجربه نداشتیم و امروز روزی است که از نتایج انتخابات خود درس بگیریم. بدانیم که همه روشنفکران و تکنوکراتها الزاما سیاست مداران خوبی نیستند. بعضی در تهران زندگی می کنند، ولی فراموش میکنند که مردم ایران همه در تهران زندگی نمیکنند!. ازسوی دیگر بعضی روشنفکران از نظر ذهنی در فضای خاص خود – که شبیه مردم خودشان نیست – به سر می برند. اینهاباعث شدتا تحلیلهای بعضا غلطی از شرایط موجود بدست دهند.
چهارم اینکه: هر کاندیدا که برنامه ای شفاف به لایه اجتماعی مشخص مورد نظر خود نشان داد در این انتخابات از مردم رای گرفت. مردم نتایج و برنامه ملموس می خواهند.
پنجم آنکه: مشخص شد که احزاب ما بسیار در مشی سیاسی و دانش سیاست و استفاده از تحصیلکردگان علم سیاست و اجتماع باید بکوشند. تقریبا تمام احزاب سنتی و قدیمی در براورد حمایت مردم از خویش اشتباه میکردند. اتفاقا انتخابات بهترین جا بود که مردم که معمولا در تمام معادلات نادیده انگاشته می شوند، نشان دهند که هستند و انتخابات به همه آنها فرصت ابراز وجود می دهد.
ششم اینکه: کسانی – حدود پانزده درصد از مردم -تقریبا در هیچ شرایطی در انتخابات شرکت نمی کنند.ازسوی دیگر کسانی هم که عمدا در انتخابات شرکت نکردند – تحریم کردند - بیش از بیست درصد از مردم نبودند. بنابر این دموکراسی ایرانی ترسیمی نسبتا شفاف برای اولین برای – به باور من – ازلایه های مختلف اجتماع ایران به دست داد که البته لازم است تا محققان علوم اجتماعی و سیاسی ما روی آن کار پژوهشی انجام دهند تا جامعه خود را بیشتر و بهتر بشناسیم.
ولی امروز یک روز قبل از انتخابات دور دوم مجدددا برلزوم تداوم اصلاحات در ایران و اصلاح درروند آن – به دلائلی که بعضی از آنهارادر بالاشرح دادم – پای فشاری می کنم. ولی یادمان نرود که نیجه انتخابات هر چه باشد باید بلافاصله پس ازآن با وحدت ملی و همگرائی اجتماعی به دور هم جمع شویم. به دفع هم نپردازیم که امروزه – در برهه ای حساس که کشور ما مرحله حساس از تاریخ خودرا میگذراند – به ضرر همه ما تمام خواهد شد. فردائی هم هست،به فردا نگاه کنیم. به امید فردائی بهتر برای ملت ایران.

Wednesday, June 22, 2005

پانزدهمین سالروززلزله منجیل و سومین سالروز زلزله چنگوره

پایان بهار و آغاز تابستان یاد آور زلزله های مرگبار در منجیل – پانزده سال پیش – و چنگوره – آوج – در سه سال پیش است. پاد جان باختگان در این رویداد های غم انگیز را گرامی می دارم.

Tuesday, June 21, 2005

زمینه های شکل گیری دموکراسی ایرانی

انتخابات بیست و هفت خرداد به نظرم اولین انتخاباتی بود که در آن ایرانیها به طور نسبی بر اساس تمایلات واقعا موجود در جامعه ایران به کاندیداهای مورد نظر خود رای دادند و مشخص شد که واقعا تمام گرایشهای مطرح شده در مبارزات انتخاباتی چقدر وزن اجتماعی دازند. برای اولین بار شعارها یاشخصیتها باعث آرای بالا نشد و تقریبا تمام گروههای اجتماعی به نسبتهای تقریبا برابر رای آوردند. بتابر این رای گیری به دور دوم رفت . من همچنان به دلایلی که قبلا در یادداشت "بیدارشو- بیدار شو" توضیح دادم –شرایط بحرانی منطقه اطراف ایران، موقعیت خطیر بین المللی و مسائلی که هم اکنون در خارج و داخل مملکت با اهمیت ویژه خودنمائی می کنند- لازم است تا اصلاحات ادامه یابد. امروز نیز همان اولویت ها رایاد آوری می کنم و فکر می کنم همه باهم باید مجددا در دور دوم نیز شرکت کنیم و حتی آنها که در دور اول شرکت نکرده اند را نیز به شرکت به انتخابات این دور دعوت میکنم. هشدار می دهم که دموکراسی ایرانی در حال شکل گیری است و ضمن احترام به تمام آنها که دراین انتخابات رای داده اند، معتقدم برای ازبین نرفتن دستاوردهای اصلاحات همه باهم باید با رای قاطع ادامه اصلاحات را بیمه کنیم.

Friday, June 17, 2005

مثل خورشید دوم خرداد

امروز در سراسر سرزمینم مردم به پای صندوق رفته اند. خودم هم حدود چهل و پنج دقیقه در صف بودم تا رای بدهم. من دوم خرداد هفتادو شش در ایران نبودم ولی میزان حضور در انتخابات امروز را در حد انتخابات مجلس ششم وهشتم ریاست جمهوری – چهار سال پیش – دیدم و خیلی خوشحالم که مردم حضور وسیعی دارند. خورشید امروز در تهران بسیار درخشان می تابد "مثل خورشید دوم خرداد"! و مردم ما انشاالله با حضور وسیع به ادامه اصلاحات رای می دهند.

آقای بوش! فضولی موقوف! در مسائل ما دخالت نکنید

دیروز جرج بوش درموردانتخابات ایران بیانیه داد و نکاتی در موردکیفیت غیردموکراتیک انتخابات و نظام و... و خلاصه تشویق به تحریم و اینکه مردم ایران این روند را قبول ندارند، بیان نمود. برایم بسیار جالب بودکه متن کامل بیانیه بوش را از رادیو فردابشنوم، تاکید می کنم رادیو فرداتا بدانید که متن آن راکامل شنیده ام، چون رادیو فردا رادیو رسمی دولت آمریکاست. آقای بوش به عنوان قیم جهان در مورد تمام مسائل تمام کشورهای جهان اظهار نظر میکند! البته من جهان وطن نیستم و قیم مردم دیگر کشورها هم نیستم. ولی من به عنوان یک شهروند ایرانی از طرف خودم حرف می زنم.
آقای بوش! ما ملت ایران قبل از تمام ملل خاورمیانه آغازگر روند دموکراسی در منطقه بودیم. در امسال ما در آستانه صدمین سالگرد انقلاب بزرگ مشروطیت هستیم. مردم ایران براساس نظر اصلاح گران بزرگی مثل ملک المتکلمین، جهانگیر خان صور اسرافیل، علی موسیو، ثقت الاسلام تبریزی و علامه نائینی و سرداران بزرگی مثل ستارخان بپاخواستند. مراجع بزرگ شیعه در آنزمان این حرکت را تایید کردند و پیروزی در مقابل استبداد نصیب ملت ایران شد. البته ملت ایران در تکمیل روند دموکراسی در آن مقطع ناکام ماند ولی حداقل در گام اول مجلس شورا ملی به عنوان یک سنت در ایران آغاز به کار کرد. پس از سقوط رضا شاه –حدود سی و پنج سال پس از مشروطه – با سرکار آمدن پسرش و برقراری مجدد دولتهای دموکرات و نسبتا آزاد در ایران روند دموکراسی دوباره به مدت حدود دوازده سال برقرار شد. این مسیر با سرنگونی دولت قانونی و دموکرات شادروان دکتر محمد مصدق با یک کودتای آمریکائی -انگلیسی و البته با سازماندهی و حمایت طرفداران استبداد در ایران دوباره متوقف شد. بیست و پنج سال بعد در انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی مجددا ملت ایران دوباره موفق به برقراری دموکراسی ایرانی و البته این بار نه در قالب نظام شاهنشاهی بلکه در قالب نظام جمهوری اسلامی شد. این بار- از حدود بیست و شش سال قبل- دوباره انتخابات در ایران برقرار گردید.
آقای بوش! مردم ایران درحال طی کردن مسیر دموکراسی بر اساس تجربه و فرهنگ خویش است. بهترین راه برای تحکیم دموکراسی در هر کشور نیز امکان دادن به مردم آن کشور برای انجام این تجربه است.
آقای بوش! انتخابات ما هر مشکلی داشته باشد تجربه ایرانی است و ما در حال طی کردن این تجربه هستیم.
آقای بوش! نحوه و میزان دموکراسی خواهی و آزادی خواهی دولت آمریکا برای ایران – به ویژه دولت های جمهوری خواه در آمریکا- از دخالت مستقیم در سرنگونی دولت قانونی دکتر مصدق و سپس نحوه رفتار با رژیم شاه در ایران تا موضع گیری رسانه های آمریکا – به ویژه رادیو آمریکا و سی.ان.ان. – در انتخابات اخیر مشخص است. تبلیغات سنگین رسانه های آمریکائی جز به رشد و گسترش استبداد در ایران نمی انجامد.
آقای بوش! ما قیم نمی خواهیم! به ویژه از نوع آمریکائی آن! لطفا در روند دموکراسی در ایران دخالت – فضولی ! – نکنید. آقای بوش! جوانان ایران شعور دارند و ابتذال وهرزگی را آزادی نمی دانند. دخالت شما جز به تعویق دموکراسی، تعطیل حقوق بشر و عقب ماندگی فرهنگی و رشد ابتذال در ایران نخواهد انجامید.

Thursday, June 16, 2005

امروز، مثل بین دو نیمه بازی ایران و استرالیا

امروز درفاصله یک روز به انتخابات برای اکثریت مردم ایران که توسعه گرا، طرفدار آزادی، مردم سالاری و حقوق بشر و البته خواستار سعادت جوانان و سایر آحاد میهن هستند، مثل بین دو نیمه بازی ایران و استرالیا در بازی پلی-آف جام جهانی نودو هشت فرانسه است. یادتون هستند؟ همه دل نگران بودیم، ..وکمی نامید... می گفتیم که اگر مربی در نیمه دوم تعویض هم کند چه فایده دارد؟ کاری نمی شود کرد... اتفاقا نیمه دوم که شروع شد آنها که آیه یاس می خواندند نظرشان تایید شد و استرالیا یک گل دیگر هم زد... ولی ... ولی این تمام و پایان بازی نبود.همه به یاد داریم که از والدیر ویرا پرسیدندکه به بازکنان بین دو نیمه چی گفتی که متحول شدند و دو گل به استرالیا زدند؟ چی به آنهایاد دادی؟ گفت : هیچ! به انها گفتم هرجور دلتان می خواهد بازی کنید... وهر کار خوبی که بلدید خودتان در زمین انجام بدید تا به استرالیا گل بزنید و به جام جهانی صعود کنید... آنها هم پس از خوردن گل دوم –و البته پسازآنکه اون دیوانه آمدوسط زمین و تور دروازه ایران را پاره کرد – غیرتی شدند و بهترین کاری را که بلد بودندانجام دادند، جون دلشان می خواست انجام دهند... حالا امروز – پنجشنبه بیست و شش خرداد- به نظرم مثل بین دو نیمه بازی ایران- استرالیا است، بعضی هنوز آیه یاس می خوانند، بعضی ها هم دارند فکر می کنند ...بعضی ها هم مثل من دارند گلوی خودشان را پاره می کنند تااز آون افرادی نمی خواهند رای بدهند ... و یا هنوز تردید دارند ... بخواهند تا بروند ورای بدهند... بابا جون! نترسید! ممکن است یک گل دیگر هم بخوریم (یعنی اون چیزی که می گویید می فهمم) ولی....ولی اگر بیدارشویم مثل بازی ایران- استرالیا هنوز فرصت هست بریم گل بزنیم. نرفتن و رای ندادن مثل این است که بین دو نیمه بازی، تیم را از ادامه بازی منصرف کنیم!!!... چرا؟ مثلا به خاطر اینکه فایده ندارد!!!... ولی نه از اونجا که مثل اون دیوانه که آمد تور دروازه مارو پاره کرد، بعضی ها دیوانه بازی در آورده اند!... غیرتی نشده اید، امروزتا شب فرصت خوبی برای فکر کردن و غیرتی شدن است... ایران مال همه ما ایرانیان است، برای ساختن آن این انتخابات مهمترین فرصت است... همه با هم به پا خیزیم

ایران تصمیم می گیرد – Iran Decides

بیست و چهارساعت دیگر به یک تصمیم مهم دیگر- انشاالله یک دوم خرداد دیگر- از سوی ملت شریف ایران باقی است. اگر اکثریت ملت ایران از گردونه رقابت کنار نکشند و قاطعانه در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کنند، آنوقت ادامه اصلاحات رای بالائی خواهد آوردو در آن صورت امنیت ملی کشور، ادامه اصلاحات – و اصلاح درروند آن- تضمین می شود. طبیعتا من از آن دسته هستم که هموطنانم رابه چنین کاری دعوت کنم. دموکراسی مدینه فاضله نیست ولی بهترین و کم هزینه ترین راه ممکن برای رسیدن به مهمترین و بهترین نتایج است. مسلما جوانان دراین تصمیم مهمترین ترین نقش را دارند. برای ساختن وطن همگام و هم آواز شویم.

Tuesday, June 14, 2005

قهرمانی فولاد خوزستان مبارک، همزمان انفجارهای تروریستی در اهواز

تیم فولاد خوزستان –اهواز- قهرمان لیگ برتر شد که از این بابت تبریک می گویم.البته این قهرمانی در روزی رخداد که چندین انفجار تروریستی در اهواز موجب کشته و مجروح شدن هموطنان ما شد. این اندوه با شادی قهرمانی تیم فولاد اهواز درآمیخت. به خانواده های هموطنان عزیز ازدست داده نیز تسلیت میگویم. همچنین به تمام آنها که در عملیات کثیف تروریستی در تهران و شهرهای دیگر عزیزی از دست داده اند نیز تسلیت می گویم.

سه روز دیگر تا یک "حماسه دوم خرداد دیگر"؟، اگر همه برخیزند

من حدود 20 روز قبل یک یادداشت در مورد انتخابات ریاست جمهوری نوشتم تحت عنوان "بیدارشو، بیدار شو" و در آن یادداشت خواستم توضیح دهم که لزوم شرکت در انتخابات چیست و چرا آنها که هنوز در خواب هستند- به تعبیر من – و نمی خواهند در انتخابات شرکت کنند، باید بیدار شوند. از آنجا که راه سعادت و تعالی مملکت را از حضور و مشارکت ملی و استفاده از حداقل فرصتها برای براوردن حداکثر اهداف میدانم، و علارغم اینکه در مورد مصداقهای سیاسی زمان حال در وبلاگم اظهار نظر نمی کنم، ولی در چنین مقاطع حساسی می خواهم لزوم خلق یک "حماسه دوم خرداد دیگر" را یادآوری کنم و اصرار کنم که اگر اکثر مردم در انتخابات شرکت کنند به صلاح میهن ماست. به قول مرحوم حمید مصدق "من اگربرخیزم، تو اگربرخیزی، همه برمی خیزند". همه با هم برای پایداری میهن و ادامه اصلاحات برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری بپا خیزیم. اصلاحات یک روند تاریخی است که در ایران برای به نتیجه رسیدن آن باید زمان کافی بگذرد و در این مدت پایداری و خسته نشدن لازم است. خسته شدن و قهر کردن هیچ فایده ای ندارد.

Sunday, June 12, 2005

فقط نوای خوش

اینروزها با صعود تیم ملی به جام جهانی فقط دلمان میخواهد به نوای خوش و ترانه های شاد گوش کنیم. وقتی شور ملی و شادی عمومی فراهم شود، همه میخواهند شاد باشند. یادتان می آید که در سال هشتاد پس از آن شکست نحس به بحرین چه حالی داشتیم؟ شب خیلی بدی بود . ولی حالا توی این چند روز داریم تلافی آن شب را درمی آوریم

پرسپولیس با اقتدار به پیش می رود

دیروز در لیگ برتر پرسپولیس 3-2 ابومسلم رابرد تا همچنان با اقتدار به پیش برود. یادمان نرود که نامداران تیم ملی مثل مهدی مهدوی کیا، علی دائی، یحیی گل محمدی، محمدی –دروازبان تیم ملی - همه از پرسپولیس برخواسته اند.

Saturday, June 11, 2005

تبریک با تاخیر! صعود به جام جهانی فوتبال

گرچه قبلا یا به عنوان تیم آخر صعود میکردیم و یا در ثانیه آخر حذف می شدیم !!! ولی این بار از اولین تیم هائی بودیم که به بزرگترین جشنواره ورزشی جهان – جام جهانی فوتبال- صعود کردیم. البته من چون در ماموریت بودم بازی را به صورت ضبط شده دیدم. به هر حال مبارک است. انشالله این بار به جمع 8 تیم پایانی هم برویم . مگر ترکیه به جمع چهارتیم نهائی جام جهانی قبلی نرفت؟. من فکر میکنم که ارزشهای بسیار غیر ورزشی نیز در این صعود و حضور وجود دارد. اینکه روحیه مثبت به جامعه تزریق می شود. اینکه جوانان به فوتبال رو می آورند – اگر موسیقی هم گوش کنند به نظرم دو نوع تفریح مفید برای جوانان تکمیل می شود!- اینکه کشور ما در جامعه جهانی به عنوان یک کشور قوی و مدرن معرفی می شود – البته اگر خودمان هم در این را تلاش کنیم!- و همچنین اینکه از جنبه های اقتصادی ورزشی – پیوستن بازیکنان بزرگ ما به باشگاه های مهم اروپائی – و غیر ورزشی – تبلیغ محصولات تولیدی ما در عرصه اقتصاد جهانی – به نفع ماست. ولی خودمانیم در ایران پس از این صعود به نظرم هیچ چیز زیباتر از جشن و سرور مردم – به ویژه جوانان – نبود. دلخوشی و شادی نیروی انسانی جوان ملت ایران بهترین دستاورد این صعود است. با سپاس به تمام آنها که در این راه زحمت کشیدند از بازیکنان تا آقای دکتر برانکو ایوانکویچمربی محترم و موفق تیم ملی و دکتر دادکان و تمام آنها که پشت صحته زحمت می کشیدند خسته نباشید و دست مریزاد می گویم.

Wednesday, June 08, 2005

Amaadeh sooud beh jaam-e jahani!!

salam
chon az 2 rooz ghabl dar Turkmenistan (Eshghabat) baray-e Mamouriat hastam (ta payan-e hafteh) banabarin goftam keh pishapish baa rasol-khat-e fargilisi!!! dar jashn-e mellet-e sharif-e iran sahim shavam. inshallah keh emrooz asr 18 khordad, dar estadium-e Azadi team-e melli kaar ra tamam mikonad va maa Team-e Melli-e Football-e Iran baa khiyal-e rahat beh jaam-e Jahani Sooud mikonad. zemnan entegham-e oon shab-e nahs-e 4 sal-e pish dar manameh ra ham migirim keh 3-1 bakhtim va baad Bahreini haa ba parcham-e arabestan dor-e eftekhar zadand!!! emshab vaghtesheh!!.. montazerim (va pish-a-pish tabrik migam). jaay-e maa ro ham dar jashn-e piroozi khali konid...

Saturday, June 04, 2005

تیم ملی فوتبال ایران – یک گام دیگر تا ورود به جام جهانی

دیشب تیم ملی ما بایک گل کره شمالی رابرد-روی ضربه عالی رحمان رضائی – تابا توجه به برد ژاپن در برابر بحرین فقط نیازمند یک امتیاز برای ورود قطعی به جام جهانی باشد.الیته چند گل صد در صد را هم نزدند. به هر حال من همچنان به برانکو ایوانکویچ مربی تیم ملی باور دارم و فکر می کنم که او مربی با ثباتی است و همین ثبات را به تیم ملی هم آوره است.یادمان نمیرود که تا قبل از او پس از هر بر باید منتظر یک باخت بد می بودیم! ولی الان تیم ملی ما به یک روند صعودی خوب دست یافته و به همین دلیل است که الان میان تیمهای آسیائی بهترین وضعیت را برای صعود به جام جهانی دارد. من نیمه اول را ندیدم – فقط گل رابعد ازبازی دیدم- ولی گزارش نیمه دوم بهرام شفیع ازتلویزیون خیلی جالب بود...خیلی جالب وبعضی وقتهاخنده دار بود!. جائی که نمی دانست سرمربی تیم کره کیست!. جائی که علی دائی را با رحمان رضائی اشتباه می گرفت !و جائی که از داور های آسیائی که برای قضاوت در جام جهانی رقابت می کنند یادمی کرد ولی اسم آنها را بلد نیود!.. وجاهائی که از تیکه کلامش- همچین- استفاده میکرد!...خلاصه کلی خاطره انگیز بود!!وباعث شد تا قدر عادل فردوسی پور و مزدک میرزائی را بیشتر بدانیم.

Thursday, June 02, 2005

ایسنا و لینک به :بیدارشو، بیدارشو

با لینکی که سرویس"نگاهی به وبلاگها"ی خبرگزاری ایسنا به مطلب "بیدارشو، بیدارشو" جمعه قبل من داد من فهمیدم که ایسنا چنین سرویسی دارد! البته چندکلمه را ازمتن من پاک کرده – نفهمیدم چرا؟!- و بقیه راآورده است، در این آدرس: http://www.isna.ir/Main/NewsView.aspx?ID=News-534687